Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 septembrie 1983

„Hrană pentru șase miliarde” (CLUBUL DE LA ROMA 19830

Eugen Buciuman (ed.), Hrană pentru șase miliarde, Conferință a Clubului de la Roma septembrie 1983, Ed. Politică/Idei Contemporane, București, 1986 

5 prof. Tiberiu Mureșan & dr. Eugen Buciuman, Alimentația omenirii, problemă globală

19 Edouard Saouma (Director FAO), Prefață

23 Aurelio Pecei (primul președinte al Clubului de la Roma), Înțelepciunea epocii noastre

30 Janos Szentagothai (Ungaria), Noi priorități, noi valori

33 prof. dr. Todor Popov, (Bulgaria) Conținutul problemei globale a alimentației

47 acad. J. M. Gvișiani (URSS), Elemente ale strategiei de dezvoltare pe termen lung

59 Miguel Urrutia (prorector, Univ. ONU Tokyo), Politicile agricole naționale și foamea pe glob

77 dr. Eugen Buciuman (dir. adj. Centru de organizare și calcul al MIAPA), Pentru o economie alimentară și politic alimentare adecvate nevoilor populației

88 Mihajlo Mesarovic, Sărăcia globală: costul inacțiunii

95 Mohamed Kassas (Egipt), Biosfera globului: conservare pentru supraviețuire

108 Hartmut Bossel (RFG), Agricultura sustenabilă. Un proiect al INRIC

126 Jose Luis Pardos (Spania), De la cooperare la „participare la dezvoltare” în anii 80

132 Gunter A. Pauli (Danemarca), Piața alimentară: rolul central al valorii adăugate

135 Gabriel O. Martinez (Argentina), Participarea țărilor în curs de dezvoltare la eforturile alimentare colective

151 Romesh Thapar (India), Scenarii alimentare

156 prof. Tiberiu Mureșan (preș. Acad. de șt. Agricole și Silvice), Știința- factor decisiv al creșterii producției alimentare

167 Takahiko Haseyama (Japonia), Creșterea și stabilitatea producției alimentare pînă în anul 2000

175 Alberto Valdes (SUA), Situația alimentației în America Latină și perspectivele ei în contextul global

190 dr. Khalid Tahsin Ali (Kuweit), Situația din lumea arabă

198 Rene Lenoir (Franța), Lumea a treia se poate hrăni singură

210 Bertrand Schneider (Franța), Satele lumii a treia - centru al politicii de dezvoltare

214 Ferdinando Salleo (Italia), O inițiativă italienească pentru Sahel

218 Cu coșul de pîine gol? Proiectul „Cornul abundenței”

235 dr. Edward Passerini (SUA), Limitele producției alimentare a SUA

242 Jeno Vancsa (Ungaria), Resurse pentru dezvoltarea agriculturii

249 prof. dr. G. von Kortzfleisch (RFG) & dr. Y. Diarra & dr. G. P. Gupta, Efectele socioeconomice ale investițiilor în irigații pentru independența alimentară în țările în curs de dezvoltare

258 dr. Edward Passerini, Hrană de la arbori

262 dr. Hugo Thiemann (Elveția), Imbold pentru hrană mai multă și mai bună bazată pe leguminoase

267 Ferdnando de Elzaburu (Spania), Societatea informațională

270 Fermin A. Bernasconi (Italia), Informatica: o necesitate

274 Thomas Ronald Ide (Canada), Informatica și agricultura

Anexe

289 FAO, Situația alimenatră mondială și soluții

311 FAO, Declarația de la Roma cu privire la foame (16 oct. 1982)

316 Comitetul pentru securitate alimentară mondială, Raport cu privire la securitatea alimentară mondială (Roma, 13-20 apr. 1983)

330 Conferința Clubului de la Roma „Hrană pentru șase miliarde”, Concluzii (27-30 sep. 1983)

337 Lista autorilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu