Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 martie 2012

Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor în noiembrie 1999 („Tomis” 1999)

<
* Din inițiativa Comitetului Filialei, vineri, 12 noiembrie, la Cafeneaua de pe lângă Librăria Uniunii Scriitorilor, a avut loc un eveniment cu o deosebită încărcătură emoțională. Membrii Filialei Dobrogea a U.S. și-au sărbătorit șase colegi de breaslă care au împlinit în acest an vârste „rotunde”. Scriitorii aniversați - Hortensia Teodorescu, Victor Corcheș, Ana Ruse, Ion Roșioru, Ion Dragomir și Emilia Dabu - au acordat autografe pe cărțile lor recente, au citit versuri și au făcut mărturisiri despre viața și activitatea lor literară.
* Scriitorul Constantin Novac, redactor șef al revistei „Tomis”, a participat, între 18-19 noiembrie, la „Galele Apler” desfășurate în orașul Câmpina, Organizată de Primăria Municipiului Câmpina și Casa de Cultură „Geo Bogza”, manifestarea a avut în centrul atenției: cultura scrisă la sfârșitul mileniului, starea publicațiilor culturale în România, starea cărții și șansele editorului în România, cât și un spectacol multimedia - prezentări de cărți și reviste, acordarea de premii.
* Continuând tradiționalele schimburi literare, un grup de membri ai Filialei „Dobrogea” a U.S. - compus din Constantin Novac, Ovidiu Dunăreanu, Emilia Dabu și Sorin Roșca s-au întâlnit, la jumătatea lunii noiembrie, cu scriitori și oameni de cultură și artă din municipiul Tulcea și orașul Isaccea. Cu acest prilej s-au lansat cărți ale unor creatori din localitățile vizitate și s-au dezbătut probleme ale literaturii contemporane. Din partea gazdelor dl. Nicolae Sava, consilier teritorial șef la Inspectoratul pentru Cultură Tulcea, dl. Olimpiu Vladimirov, director al Centrului Creației Populare, prof. Baear Kiazim, Marian Dopcea, scriitor.
* În cadrul manifestării „Zilele Mării Negre”, Sanda Ghinea s-a întîlnit cu cititorii Bibliotecii de la Clubul elevilor din Constanța. Prezentarea autoarei a fost făcută de Nora Ioll - șef al secției pentru copii a Bibliotecii Județene. Cu acest prilej micii artiști ai teatrului de păpuși de la Clubul elevilor au pus în scenă un fragment din cartea Sandei Ghinea, „O poveste din acvariu”.
* Victor Corcheș este prezent în librării cu un nou volum de povestiri: „Mânzul fantomă”, Ed. Europolis.
* Ana Ruse și-a lansat, pe data de 11 noiembrie, la Colegiul Pedagogic cartea cu poezii pentru copii: „Poveștile florilor”, iar pe 12 noiembrie s-a întîlnit cu micii cititori de la Școala nr. 41 din Constanța.
>

SURSA
***, Viața filialei, „Tomis”, Constanța, ?.11.1999, p.?.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu