Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 iunie 1973

„Tabăra de copii de la Năvodari este gata să-și mărească micii oaspeți” („LITORAL” 1973)

 Despre stadiul pregătirilor în vederea primirii celor dintâi turiști, ca și despre noutățile  prezente în acest sezon la Complexul de odihnă pentru copii Năvodari ne-a vorbit Traian Cartacai, director coordonator:

+ Mai întâi, trebuie subliniat faptul că acest complex a crescut, în ceea ce privește capacitatea de cazare, de la 5200 de locuri, cât avea anul trecut, la 5900, prin apariția unei noi tabere de vile (200 de locuri) și a unei tabere de corturi (500 de locuri). Iată și alte noutăți: intrarea în funcțiune a unei mari baze sportive ce cuprinde terenuri de handbal, volei, baschet, tenis de câmp. o pistă de alergări cu șase culoare; (...) montarea unui turn de observație pentru dirijarea și supravegherea intrării copiilor.

- Când așteptați primii copii la Năvodari?

+ Prima serie va sosi pe 2? iunie, 1728 pionieri din întreaga țară în tabăra Albatros. În zilele următoare vor cunoaște larma bucuroasă a copiilor și celelalte tabere. S-a acordat atenție și organizării programelor cultural-artistice și educative, contractându-se cu instituții artistice și cinematografice spectacole specifice vârstei celor mici. Cele două teatre de vară sunt în stare de funcționare, biblioteca a fost completată, ajungând acum să aibă peste 7000 de volume și o frumoasă sală de lectură, cluburile au fost dotate cu jocuri de șah, remi (...).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu