Faceți căutări pe acest blog

vineri, 16 iunie 1972

„Continental” („LITORAL” 1972)

 ***, Continental, „Litoral”, Constanța, 15 iunie - 15 septembrie 1972

Este imposibil ca, localnic sau turist venit pe litoral fiind, să nu remarci o unitate restaurantieră ce a intrat deja de mulți ani în obișnuința popasurilor noastre: „Continental”. Aflat la parterul hotelului cu același nume, la intersecția a două importante artere de circulație - bulevardele Tomis și Republica - restaurantul „Continental” își întâmpină și în acest an vizitatorii cu câteva atuuri demne de trecut în revistă.

În primul rând, este vorba de marele număr de preparate culinare pe care le oferă acest restaurant prin serviciile cunoscutului bucătar Vladimir Campani, a cărui specialitate  - tochitura cu mămăliguță - este frecvent solicitată de consumatori. Alături de aceasta, se pregătesc și se oferă zilnic un mare număr de supe și ciorbe, precum și preparate pe bază de carne: văcuță cu vinete, antricot de vacă, cotlet de porc, șnițele, escalopuri. La orice oră din zi, restaurantul oferă și un mare număr de preparate (file de șalău, saramură de crap, morun la grătar, somn pane) și de grătar.

„Continental” și-a câștigat un renume din oferirea micului dejun, de la care nu lipsesc cafeaua cu lapte, ceaiul, ochiurile, omletele, șunca presată și mușchiul afumat.

Seara, programul celor câteva ore petrecute la „Continental” este agrementat prin prezența sonoră a formației vocal-instrumentale „Sincop”, având-o ca solistă pe Dorina Varlam. Iată deci, suficiente argumente pentru a vă convinge să poposiți în timpul sejurului pe litoral la restaurantul „Continental” din Constanța.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu